Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محمد باقرزاده: درست در ۲۱ اسفند ۹۷، دختری ۲۸ ساله از قم عازم تهران شد، موهایش را زیر گلاه‌گیس بُرد، کلاه آبی به سر کرد، روی پیراهن تیم محبوبش پالتو بلندی پوشید و رهسپار استادیوم آزادی شد تا طلسمی تاریخی را بشکند و دیدار تیم محبوبش را از نزدیک تماشا کند؛ «سحر خدایاری» معروف به دختر آبی اگرچه آن‌روز به سکو‌های آزادی نرسید، اما نامش ماندگار شد و حالا در قهرمانی تیم استقلال در لیگ برتر ایران بار دیگر نام و یادش بر سر زبان‌ها افتاد و حتی هواداران این تیم در بازی پایانی استقلال و جشن قهرمانی یک صندلی را به احترام او خالی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرونده خودسوزی و مرگ یکی از معروف‌ترین هوادارن تیم استقلال، اما چه جزئیاتی داشت و به کجا رسیده است؟ در تازه‌ترین خبر، پدر سحر خدایاری در گفت‌وگو با آفتاب‌نیوز، جزئیاتی تازه از این پرونده و محکومیت قضایی برخی عوامل می‌گوید.

ماجرای یک خودسوزی خبرساز

پیشینه ماجرا به دیدار فوتبال استقلال و العین در اسفند ۹۷ برمی‌گردد؛ در آن‌روزی سحر خدایاری از قم عازم تهران شد و سعی کرد با پوشیدن کلاه و پالتو وارد ورزشگاه شود، اما این اتفاق رخ نداد و ماموران در‌های ورودی به او اجازه ورود ندادند. هنوز فوتبال شروع نشده‌بود که سحر را به کلانتری وزرا می‌برند و با خانواده‌اش تماس می‌گیرند که فردا مراجعه کنند. «چهارشنبه خانواده از قم به تهران می‌آیند، ماموری در کلانتری می‌گوید با یک تعهد آزاد می‌شود، اما این اتفاق رخ نداد»؛ این روایت خواهر سحر خدایاری از پرونده است که حدود یک‌سال پیش در گفت‌وگو با نویسنده این گزارش مطرح شده است. او که خواهر بزرگ‌تر سحر و با تحصیلات روانشناسی است، درباره ادامه این اتفاق هم گفته بود: «صبح چهارشنبه در دادسرا خانم قاضی به پدرم گفت برایش وثیقه ۵۰میلیونی صادر می‌کنم. هرچقدر اصرار کردیم و گفتیم از شهرستان می‌آییم، فایده‌ای نداشت. حتی همان‌روز سحر تهدید می‌کند اگر زندان برود خودش را می‌کشد، اما دادیار توجهی نکرد.»

خواهر دخترآبی می‌گوید که خواهرش آن‌روز به زندان منتقل شد و توضیح می‌دهد: «خواهرم را به بند متهمان قتل فرستادند؛ با کسانی بود که یک نفر شوهر و یک نفر هم فرزند خودش را کشته بود. مامور زندان سحر را فقط دو بار دیده بود. وقتی برای آزادیش رفتم گفت خواهرت افسرده است؟ او با دوبار دیدن متوجه شد، اما دادیار این را نفهمید... سحر در تمام بازداشت یک لقمه هم غذا نخورد. بعد از آزادی هم شب‌ها بیدار بود و روز می‌خوابید: «یه بار التماسش کردم که نکن. گفت من شبا بیدار می‌مونم که گریه‌م رو نبینید.» چندروز بعد، اما سحر از زندان با وثیقه آزاد می‌شود، اما همچنان موبایل و برخی وسایلش را تحویل نگرفته بود. شهریور ۹۸، سحر خدایاری بی‌آنکه به خانواده خود اطلاع دهد برای دریافت موبایل و پیگیری پرونده عازم تهران می‌شود. حتی خانواده هم نمی‌داند که دختر آبی تصمیم خودسوزی را گرفته‌بود یا اینکه در حوادث آن روز ناگهانی به چنین کاری دست می‌زند.

 پدر دختر آبی: تعدادی از مقصران محکوم شدند

پس از درگذشت دخترآبی در بیمارستان شهید مطهری تهران، ابراهیم رئیسی، رئیس وقت دستگاه قضا به خانواده خدایاری وعده پیگیری پرونده و برخورد با متخلفان احتمالی را داد که حالا و براساس توضیحاتش پدرش در گفت‌وگو با «آفتاب‌نیوز»، این پرونده به سرانجام رسیده و برخی متخلفان، محکوم شده‌اند. او می‌گوید برای قاضی کشیک و چند دیگر پرونده تشکیل شده که تعدادی از آن‌ها محکموم شده‌اند. آقای خدایاری در این گفتگو به مصاحبه‌های پیشین‌اش با صدواسیما هم اشاره می‌کند و بار دیگر همان سخنان را تایید و تکرار می‌کند. او درباره مطرح‌شدن دوباره نام دخترش پس از قهرمانی استقلال هم موارد مشابهی را مطرح می‌کند و می‌گوید «اگر این یادآوری‌ها در خدمت نظام باشد، ارزش دارد.»
اگرچه گفت‌و‌گوی مفصل «آفتاب‌نیوز» با پدر سحر خدایای در روز‌های آتی منتشر می‌شود اما به‌طور خلاصه او جزئیاتی از روند شکایت و بررسی پرونده در این گفتگو مطرح می‌کند و بار دیگر هم مواردی در نقد رفتار دختر آبی به زبان می‌آورد؛ مواردی که حتی با مخالفت دیگر اعضای خانواده خودش هم روبه‌رو شده‌است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دختر آبی سحر خدایاری فوتبال استقلال سحر خدایاری دختر آبی آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۳۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی

امروز (سه شنبه) اعتراضات و تحصن های دانشجویی علیه جنگ غزه در بسیاری شهرهای اروپایی برگزار شد که بسیاری از آن ها با مداخله پلیس منحل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی دی پرسه، پلیس در چندین کشور اروپایی امروز سه شنبه تظاهرات طرفداران فلسطین در دانشگاه ها را متوقف و منحل کرد.

در برلین، پایتخت آلمان پس از اشغال حیاط دانشگاه آزاد برلین، پلیس فعالان طرفدار فلسطین را از محل این تجمع اعتراضی اسکورت کرد. در زوریخ سوئیس پلیس شهر تلاش کرد تا تحصن در دانشگاه ETH زوریخ را متوقف کند و تظاهرات کنندگان را از راهروی ورودی بیرون برد. در دانشگاه آمستردام هلند، پلیس یک کمپ اعتراضی حامیان فلسطینیان را برچید.

مقامات امنیتی این شهر هلند روز سه شنبه اعلام کردند در جریان عملیات شبانه در دانشگاه آمستردام، حدود 125 نفر پس از درگیری هایی که گاه خشونت آمیز بود، دستگیر شدند. نیروهای پلیس اعلام کردند: مداخله پلیس برای برقراری نظم ضروری بود. پلیس گفت که افسران پلیس مورد حمله تظاهرکنندگان قرار گرفته اند.

دانشجویان هلندی روز قبل چند چادر در محوطه دانشگاه برپا کردند. آنها در اعتراض به حملات اسرائیل به نوار غزه از مقامات دانشگاه خواستند تمامی روابط خود را با اسرائیل قطع کند. مدیریت دانشگاه و پلیس از تظاهرکنندگان خواسته بودند منطقه را ترک کنند. به گفته پلیس، برخی از تظاهرکنندگان سنگ و مواد آتش زا پرتاب کردند. پلیس این کمپ اعتراضی در پردیس روترسایلند را منحل و صبح با بیل سنگرها را شکست.

"رابرت دایکگراف"، وزیر آموزش هلند از اینکه پلیس مجبور به مداخله شد، ابراز تأسف کرد. وی در سخنانی در لاهه گفت: "دانشگاه ها مکان هایی برای بحث و گفتگو هستند." اعتراضات مجاز است، "اما آنها باید به گونه ای انجام شوند که برای همه امن باشد."

در برلین هم فعالان حامی فلسطین حیاط دانشگاه آزاد برلین را اشغال کردند. در اطلاعیه پلیس از فعالان خواسته شده است که به اشغال پایان داده و منطقه را تخلیه کنند. حدود 100 نفر صبح امروز در حیاط تئاتر دانشگاه در منطقه دهلم چادر برپا کردند. سپس دانشگاه اقدام سریع را اعلام کرد. یکی از سخنگویان گفت: "FU دستور تخلیه را صادر کرد و با پلیس تماس گرفت." پس از درخواست های مکرر برای پاکسازی منطقه، نیروهای پلیس شروع به حذف تک تک شرکت کنندگان کردند.

پس از این اشغال، دانشگاه در روز سه شنبه تا حدی تدریس را متوقف کرد. گونتر زیگلر، رئیس دانشگاه در بیانیه‌ای گفت: ما برای گفتگوی علمی در دسترس هستیم - اما نه به این شکل.

یک مقام این دانشگاه اعلام کرد: فعالان این کمپ اعتراضی در ساعات صبح سعی کردند به اتاق‌ها و سالن‌های سخنرانی در دانشگاه نفوذ کنند تا آنها را اشغال کنند.

اشغالگران حیاط تئاتر این دانشگاه خواستار همبستگی با مردم غزه شدند. برای این منظور در محوطه دانشگاه در منطقه دهلم نیز چادر برپا کردند. در یک سخنرانی آمده است: "ما دانشگاه آزاد برلین را اشغال می کنیم." این کار در راستای همبستگی با مردم فلسطین انجام می شود. اقدامات ارتش اسرائیل در غزه نیز از طرف دانشجویان معترض مورد انتقاد قرار گرفت. این گروه که به عنوان "ائتلاف دانشجویی برلین" عمل می کند، خواستار اشغال دانشگاه های آلمان و مقاومت دانشجویان در همبستگی با غزه شد.

چندین نفر نیز آئودی مکس را در دانشگاه لایپزیگ اشغال کرده اند. این دانشگاه اعلام کرد که 50 تا 60 متحصن درگیر بودند.

فعالان طرفدار فلسطین روز جمعه هم در دانشگاه هومبولت برلین تظاهرات کردند. حدود 150 نفر برای یک راهپیمایی ثبت نشده گرد هم آمدند. معترضان خواستار سالن سخنرانی به عنوان محل تجمع شدند که مدیریت دانشگاه به آن ها اجازه نداد. در نتیجه، پلیس 37 مورد رسیدگی به پرونده های احتمالی فتنه و مقاومت در برابر ماموران انتظامی را علیه معترضان آغاز کرد.

در بیانیه پلیس آمده است که خسارت مالی وارد شده است. این دانشگاه اتهامات کیفری ارائه کرده است. عملیات آموزشی در ساختمان های Rust، Silver و Holzlaube متوقف شده است.

در ETH زوریخ، هم چند ده دانشجو کمی قبل از ظهر برای تحصن در سالن ورودی تجمع کردند. سالن اصلی دانشگاه اشغال شده بود، گروهی به نام "دانشجویان برای فلسطین (زوریخ)" در اینستاگرام برای این اعتراضات فراخوان دادند. معترضان خواستار آن شدند که ETH زوریخ "موضعی روشن در مورد نسل کشی جاری در غزه" اتخاذ کند. این گروه همچنین از ETH خواست تا "بایکوت آکادمیک" موسسات و شرکت‌های اسرائیلی را که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند، انجام دهد. بر این اساس این دانشگاه همچنین باید شفافیت ایجاد کند و هرگونه همکاری با سازمان های اسرائیلی را افشا کند.

پلیس این شهر به تظاهرکنندگان اولتیماتوم داد. سپس شروع به پاکسازی راهروی ورودی کرد. بعد از آن فقط چند نفر در راهروی ورودی ماندند.

اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه و رژیم صهیونیستی در سراسر اروپا گسترش یافته است، اما به اندازه ایالات متحده خشونت آمیز نیست. فعالان طرفدار فلسطین همچنین کمپ اعتراضی را در محوطه دانشگاه وین اتریش در محله قدیمی AKH برپا کردند. پلیس اتریش این تجمع را مشاهده کرد و در ابتدا دلیلی برای متفرق کردن آن ندید.

دانشجویان معترض آمریکایی خواهان پایان کمک به اسرائیل‌ هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی
  • بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی
  • ۲۵۰ کلاس درس در اسلامشهر در دست ساخت است
  • فیلمبرداری «دست خدا» آغاز شد/ روایتی سینمایی از تصمیم زن عروسک‌فروش
  • اقدام تازه و غافلگیرکننده امیر تتلو در زندان
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است