Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ در چند ماه گذشته، سه مسئله، به مناقشه‌ای سخت میان اصولگرایان و منتقدان آن‌ها تبدیل شده است. ورود زنان به ورزشگاه، کودک همسری و حق دوچرخه و موتور سواری از جمله این معضلات است. به نظر می‌رسد این مسائل میتواند به نوعی راهش را به انتخابات مجلس یازدهم باز کند.
در چند ماه گذشته، سه مسئله حوزه زنان، به مناقشه‌ای سخت میان اصولگرایان و منتقدان آن‌ها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 داغترین آنها، داستان دختر آبی بود. در پی خودکشی سحر خدایاری به دلیل محکومیت به زندان برای تغییر چهره و حضور در ورزشگاه آزادی، وریا غفوری، کاپیتان فعلی استقلال اولین کسی بود که در صفحه شخصی خود نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد. پس از آن تصویری از بازیکنان استقلال در فضای مجازی دست به دست شد که آنها را در پیراهن هایی نشان می داد که نام دختر آبی بر روی آن نقش بسته بود.
حالا خبرگزاری فارس کلیپی ساخته که در آن از حراست فدراسیون فوتبال درخواست کرده است با وریا غفوری کاپیتان استقلال برخورد کنند. در این ویدئو گفته شده این وریا غفوری بوده که پیراهن های دختر آبی را به بازیکنان استقلال داده و از آنها خواسته پیش از بازی استقلال و نفت مسجد سلیمان به تن کنند و با آن عکس بگیرند.
رسانه‌های هم سو با فارس نوشته اند قرار است از علی کریمی هم شکایت شود. علی کریمی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از مردان خواسته بود تا اطلاع ثانوی به احترام دختر آبی برای تماشای بازی به استادیوم ها نروند.
 سخنگوی قوه قضائیه هم در نشست خبری اخیر خود برای چند نماینده اصلاح طلب مجلس خط و نشان کشید و به این ترتیب، ناخواسته، حاکمیت اصلاح طلبان را در کنار چهره‌های مطرح و محبوب ورزشی قرار داد.
اصولگرایان در حالی ماجرای دختر آبی را تکذیب می‌کنند که درباره اساس این اتفاق، یعنی ورود زنان به ورزشگاه، تکلیف خود را روشن نکرده اند.
پیش از این نیز تلاش‌های خبرنگار رویداد۲۴ برای ورود به ورزشگاه والیبال هم ناکام مانده بود. برخی روحانیون ساکن قم ورود زنان به ورزشگاه و تماشای زنده مسابقات را نامشروع می‌دانند. به گفته علی ربیعی سخنگوی دولت، قرار است برای بازی ایران- کامبوج، یک درصد ورزشگاه به زنان اختصاص پیدا کند، اما مشخص نیست این یک درصد از طریق بلیط فروشی به استادیوم راه پیدا می‌کنند یا این افراد هم مثل بازی های والیبال به صورت رانتی وارد استادیوم آزادی خواهند شد.
دومین مناقشه بر سر دوچرخه سواری و موتور سواری زنان اتفاق افتاد. قوانین ایران برای صدور گواهی نامه موتور سواری به زنان، همچنان مقاومت می‌کند؛ اما هیچ دستور صریحی در این باره وجود ندارد. در این زمینه هم در چند ماه گذشته مجادله‌هایی صورت گرفت و بر اساس اخبار موثقی که در اختیار رویداد ۲۴ قرار گرفته است، کار به شکایت از عوامل شرکت بیدود هم کشید.
شرکت بیدود به مردم تهران دوچرخه کرایه می‌دهد. نهاد‌های قضایی و امنیتی مانع فعالیت شرکت‌های مشابه در اصفهان شدند و با تک جنسیتی شدن و ممنوعیت استفاده دختران از دوچرخه، این شرکت‌ها ورشکسته شدند.
در تهران البته بیدود برای مدت دو روز امکان ثبت نام خانم‌ها در این اپلیکیشن را غیر فعال کرد؛ اما بعد دوباره به حالت سابق بازگشت. هرچند به نظر می‌رسد این قصه به پایان نرسیده و به زودی اصلاح طلبان تاوان این کار خود را پرداخت خواهند کرد.
سومین مناقشه ماجرا‌های مربوط به کودک همسری است. نمایندگان مجلس به دنبال ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۸ سال و قانونی کردن این ممنوعیتند. هم زمان جریانی از اصولگرایان به جد معتقدند این کار باعث افزایش سن ازدواج شده و با تعالیم مذهبی سازگاری ندارد. هر چند مواردی که اخیرا در رسانه ها بازتاب گسترده ای پیدا کرد با دخالت نهاد‌های قضایی عقد خوانده شده، باطل شد و در سریال جدید تلویزیون ایران، «ترور خاموش»، تصویری از نیرو‌های قضایی و امنیتی دیده می شود که به این مسئله حساسیت دارند، اما در این مورد هم اصلاح طلبان در کنار افکار عمومی خواستار قانونی شدن ممنوعیت ازدواج کودکان هستند.
هر سه این اتفاقات، فعالان حوزه زنان را خواسته یا ناخواسته در کنار اصلاح طلبان قرار داده است. این یکی از معدود مواردی است که اصلاح طلبان مجلس به خصوص پروانه سلحشوری و طیبه سیاوشی، به نهاد‌های مدنی نزدیک شده اند و تا حدی رضایت آنان را جلب کرده اند.
شنیده ها حاکی از آن است که برخی از همین نهادهای مدنی از شهیندخت ملاوردی برای نامزدی در انتخابات مجلس دعوت کرده اند. ملاوردی شانس زیادی برای تایید صلاحیت ندارد. اگرچه آیت الله یزدی و آیت الله آملی لاریجانی بر سر متراژ حوزه‌های علمیه خصوصی‌شان اختلافاتی دارند، اما در ضرورت رد صلاحیت اصلاح طلبان اختلاف وجود ندارد.
با این حال به نظر می رسد با کشیده شدن پای معضلات اجتماعی به جناح‌بندی‌های سیاسی، هزینه رد صلاحیت یک مصلح اجتماعی نظیر ملاوردی پایین نباشد. اگر ملاوردی تایید صلاحیت شود و اگر اصلاح طلبان بتوانند تعداد زنان لیست خود را بالاتر ببرند، شاید بتوانند اندک امیدی به پیروزی در انتخابات مجلس یازدهم داشته باشند. فراموش نکنیم تا زمان ثبت نام انتخابات مجلس کمتر از صد روز دیگر زمان باقی است و احزاب اصلاح طلب باید زودتر برنامه‌های خود را برای این انتخابات منتشر کنند.
برچسب ها: اصلاح طلبان ، شهیندخت ملاوردی

منبع: خرداد

کلیدواژه: اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۳۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب

سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) از سوی شورای نگهبان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هادی طحان نظیف صبح امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تأیید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تأیید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمان‌های مناطق آزاد کیش، قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات به صورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیراً اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقی است که عمدتاً این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

«شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام در این زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تأیید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرف‌ها تازگی ندارد ظاهراً برخی وقتی تأیید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تأیید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه به طور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات به صورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

تکمیل می‌شود…

کد خبر 750749

دیگر خبرها

  • مسعود پزشکیان رکورددار شد /۹ نماینده پرسابقه مجلس دوازدهم را بشناسید +جدول
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد